fisioteràpia_domicili
La fisioteràpia és la branca sanitària que té com a objectiu prevenir, curar i pal·liar diverses patologies mitjançant el moviment, l’exercici, la teràpia manual, agents físics i l’assessorament dels pacients. La millor manera de prevenir dolències és precisament conscienciar el pacient per tal que pugui actuar abans de patir-les, adoptant bons hàbits de vida que li permetran millorar el seu estat general i disminuir el risc de patir lesions tant en l’àmbit esportiu com en el dia a dia.

Els fisioterapeutes tractem pacients de totes les edats i amb una gran diversitat de patologies i disfuncions, ajudant a manejar el dolor, recuperar la funcionalitat i a prevenir les patologies. En els tractaments es combinen una gran diversitat de tècniques, ja sigui teràpia manual, analgèsia mitjançant TENS o altres agents físics com l’escalfor o la fred, punció seca, tècniques osteopatiques, tractament amb ganxos, embenatges i un ampli ventall d’altres tècniques.

Encara que sovint es pensa que només tractem patologies relacionades amb problemes musculoesquelètics, els fisioterapeutes estem formats per a treballar en moltes més àrees tals com neurologia, problemes respiratoris, recuperació postquirúrgica, pediatria, geriatria i promoció de la salut. Sovint treballem conjuntament amb altres especialistes de la salut per tal d’aconseguir una recuperació completa i un manteniment òptim de la salut de l’usuari.