En els temps moderns en què vivim, hem arribat al punt de que per desplaçar-nos distàncies curtes ja agafem el cotxe, oblidant així tots els beneficis que una activitat tan simple com caminar ens aporta.

Tenint en compte que molta gent es passa 8 hores diàries o més assegut davant de l’ordinador o darrere una taula, es torna encara més imprescindible el caminar una bona estona dins la nostra rutina diària.

Fa uns 2400 anys, Hipòcrates va dir “Caminar és la millor medicina per a l’home (i la dona)”.

I és que caminar té un munt d’avantatges que el fan una activitat física perfecta.

 

ÉS GRATIS!

Caminar una estona cada dia no només ens manté en forma, sinó que no costa res. Si vius a una distància relativament propera d’on treballes o lloc on vas regularment et pots estalviar les despeses que suposa anar-hi en cotxe i el temps que es perd buscant aparcament. Pots practicar-ho en qualsevol moment del dia i no és necessari cap equipament especial, pots caminar en una màquina al gimnàs si fa mal temps o pots passejar a l’aire lliure, relaxar-te i desconnectar.

 

ET MANTÉ EN FORMA

Caminar no et farà tornar un/a culturista o fer-te córrer més ràpid que l’Usain Bolt, però caminar regularment t’ajuda a enfortir les articulacions, redueix el risc de patir artritis i t’ajudarà a eliminar excessos de greix. També incrementa la capacitat pulmonar i et notaràs ple d’energia la resta del dia.

 

ES POT FER EN TOTES LES ETAPES DE LA VIDA

Al tractar-se d’una activitat física d’intensitat moderada que es pot fer al ritme que es vulgui, és perfecte per a gent que es recupera de lesions, persones d’edat avançada o jove, ja que suposa un exercici sense gaire impacte. És una manera natural i còmode de moure’s per a la majoria de la gent (després de tot la portem fent des que teníem uns 12 mesos) i no necessita aprendre tècniques especials.

 

ALLARGA LA VIDA

Hi ha estudis que demostren que gent que fa exercici regularment, concretament treballadors d’oficina que inclouen fins a 30 minuts de marxa enèrgica diàriament, tenen fins a un 45% menys de probabilitats de patir problemes de salut que els seus companys sedentaris.

 

MILLORA L’ESTAT D’ÀNIM

Sense tenir en compte els efectes mentals positius que poden provenir dels canvis que el caminar pot introduir a la teva vida, caminar millora directament l’estat d’ànim afavorint l’alliberament d’endorfines (hormona del benestar).

 

ET DONA TEMPS DE DESCONEXIÓ

Caminar et proporciona temps per pensar en les teves coses. Et dona l’oportunitat de preparar-te pel que has de fer durant el dia o per relaxar-te després d’un llarg dia de feina i pensar en coses més agradables al mateix temps que et desfàs de tota la tensió acumulada

 

 

Quan pels anys no puguis córrer, trota. Quan no puguis trotar, camina. Quan no puguis caminar, fes servir el bastó. Però mai no t’aturis!!!
(Teresa de Calcuta)